Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Mat og drikke

Den lokale tavernaen er det naturlige samlingspunktet for grekerne. Her avlegges gjerne mange og lange besøk, da måltidene er en viktig del av grekernes sosiale liv. Det greske kjøkkenet har mye godt å by på. Prøv selv!

Småretter – Meze
Horiatiki - Gresk salat med tomat, løk oliven og fetaost
Feta - Hvit, kremaktig geitost
Tzatsiki - Hvitløksdip med yoghurt og agurk
Saganaki - Fritert ost med sitron
Dolmades - Kjøtt- og risfylte vinblad

Fisk – Psari
Kalamares - Fritert blekksprut
Garides - Grillede havreker
Ksifa - Sverdfisk

Kjøtt – Kreas
Keftedes - Greske kjøttboller
Moussaka - Kjøttdeig og aubergine om hverandre, gratinert med ost.
Pastitio - Gresk lasagne med makaroni
Souvlaki - Grillspyd
Gemista - Tomater eller paprika fylt med ris eller kjøtt

Drikke – Pota
Vin - Retsina er en hvitvin med smak av harpiks. Det er også mange lokale varianter.
Øl - De fleste sorter er importert eller brygget på lisens.
Ouzo - Grekernes eget anisbrennevin i slekt med tyrkernes Raki, Levantens Arak og franskmennenes Pastis. Spes ut med vann og blir da melkehvit.
Metaxa - Gresk brandy.
Kaffe - Gresk kaffe er svært sterk og serveres i små kopper. Nescafé kan ligne vår kaffe. Frappé er iskaffe, godt og svalende i varmen.