Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Buss & Taxi

Parga

Buss
En hyggelig måte å utforske området på er å ta lokalbussene som trafikkerer fastlandet og Lefkas. Rutetabeller og mer informasjon kan du få på Vings servicekontor. Busstasjonen i Parga ligger ved innkjørselen til byen, i nærheten av hotell Bacoli. I Nidri, Paleros og Mitikas er det bussholdeplasser langs hovedveien. I Lefkada by ligger busstasjonen ved havnepromenaden.

Cykel og moped
I Parga kan du leie moped eller sykkel. For å kunne leie moped må du ha førerkort for bil eller motorsykkel og ha fylt 21 år. Det er påbudt med hjelm i Hellas.

Taxi
Taxi er rimeligere å kjøre enn i Norge. Taxiene kjører på fast pris som oppgis på taxistasjonen. Prisen kan være høyere sent på kvelden og om natten.

Båt
Det går båt fra havnen i Parga til øyene Paxos og Antipaxos hver dag. Hver torsdag går det også båt direkte fra Parga til Korfu. Det går bilferge til Korfu fra havnebyen Igoumenitsa ca. én gang i timen fra tidlig morgen til sen kveld. Fra Nidri havn er det en kort tur til øya Meganissi. Det går bilferge fra Lefkas og Vassiliki by til øyene Kefalonia og Ithaka. Fra Mitikas går det båter til øyer i nærheten.

Nidri

Buss
Det er ganske bra bussforbindelser på øya. Billetter kjøpes om bord. Det er en holdeplass i hver by og landsby, men bussjåføren slipper deg av der du ønsker. Vær oppmerksom på at bussen ikke alltid følger rutetabellen. Det er kun mulig å kjøre lokalbuss på øst- og nordvestsiden av øya, fra Lefkada til Vasiliki (gjennom Nidri) og fra Lefkada til Kathisma-stranden. lokalbussen kjører ikke på vestsiden av øya, siden veiene der er for smale. Om du vil kjøre buss til fastlandet, må du bytte buss i Lefkada.

Sykkelutleie
Det er flere firmaer langs hovedgaten i Nidri som leier ut sykler. Det er enklere å sykle på den flate østsiden av øya, men det er også mulig å sykle på vestsiden.

Taxi
Det er en taxistasjon i Nidri. Det er ikke så mange taxier her, så de kan være vanskelige å få tak i. Om du planlegger en lengre tur, eller må være et sted til en bestemt tid, er det best å forhåndsbestille en taxi.

Båt og ferge
Fra Nidri går det båt til til Vathi eller Spilia på naboøya Meganissi. Båten går fra havnen i Nidri flere ganger daglig. I høysesongen i juli–august går det også båt til Ithaka fra Nidri. Fra Vasiliki går det båt til Kefalonia hele sommeren. Du kan også ta med bilen til Meganissi, Ithaka og Kefalonia.

Paleros

Buss
Det er ikke så bra bussforbindelser i Paleros, og det er kun mulig å ta buss til de nærliggende byene Vonitsa og Mitikas fra Paleros. Bussene går et par ganger daglig. Om du vil fortsette til Lefkas, Preveza eller Athen må du bytte buss i Vonitsa. Billett kjøpes om bord på bussen. Det er en holdeplass i hver by og landsby, men som regel slipper sjåføren deg av der du ønsker. Vær oppmerksom på at bussene ikke alltid følger rutetabellen.

Sykkel og moped
Moped, motorsykkel og sykler kan leies. Du kan alltid kontakte oss om du trenger hjelp. Husk at du må ha førerkort for motorsykkel og ha fylt 21 år for å leie moped. Det er påbudt med hjelm i Hellas.