Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Safe Travel - Greece

Safe Travel

Våre rutiner for en trygg ferie under koronapandemien
 
Vi har jobbet intenst med å sørge for at alle hygiene- og sikkerhetsrutiner holder høyeste standard under hele ferieoppholdet ditt. Som alltid skal du kunne slappe av og vite at du er i trygge hender når du reiser med oss. Det gjelder på våre hotell, fly, busser og andre aktiviteter i løpet av ferien med Ving. Vi følger selvsagt de ulike lands restriksjoner og lokale myndigheters krav. Les mer her >>> https://www.ving.no/reiser/safe-travel  

Lokale restriksjoner

 • F.o.m. 26/6 er det ikke lenger påbudt å bruke munnbind utendørs, så lenge du kan holde tilstrekkelig avstand (1,5 meter) til andre
 • Myndighetene anbefaler at man alltid har med seg munnbind, i tilfelle det oppstår en situasjon der du ikke kan holde 1,5 m avstand
 • Det er fortsatt påbudt å bruke munnbind innendørs og på all offentlig transport – lokalbuss, tog og taxi
 • Munnbindpåbudet gjelder også bl.a. på flyplassen og i bussen til og fra hotellet
 • Les mer på ditt hotell om eventuelle ekstratiltak
 • Skulle du få sykdomssymptomer  – bli på rommet og ring resepsjonen
 • To gode tips:
  • Ha alltid munnbind tilgjengelig, vask hendene og bruk håndsprit ofte
  • Sørg for at telefonene din kan skanne en QR-kode. Det er mange spisesteder som presenterer menyen sin på denne måten

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Alle reisende – med mindre du kan fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller har hatt covid-19 og er immun – må fylle ut et reiseregistreringsskjema før ankomst til Norge. Dette gjelder også om du kommer fra et grønt land/en grønn region. For mer informasjon, se entrynorway.no.

UD har f.o.m. 5. juli fjernet reiseråd til alle land innenfor EØS-/Schengenområdet – samt Storbritannia – men selv om det ikke frarådes å reise til disse landene, er det din status som vaksinert, ikke vaksinert, immun etc. – samt dokumentasjon på dette – som avgjør om du må teste deg før hjemreisen til Norge samt om og hvor lenge du eventuelt må være i karantene etter innreise.

Personer som ankommer Norge fra land med karanteneplikt (såkalte oransje eller røde land/regioner) må ta en covid-19-test (antigen hurtigtest) som ikke må være eldre enn 24 timer ved flyavgang. Kravet om attest på negativ test gjelder ikke hvis det har vært umulig eller uforholdsmessig krevende å fremskaffe slik attest. Unntak gjelder dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. Unntak gjelder også for barn under 12 år.

Alle som reiser til Norge må i karantene, unntatt de som kommer fra et såkalt grønt land eller område innen EØS/Schengen. Unntak gjelder også dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Da må du ikke i karantene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. De som har fått første vaksinedose for 3–15 uker siden, samt barn under 18 år må også i karantene, men kan avslutte den hvis man tester negativt tidligst 3 dager etter hjemkomst.

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene. Kartet oppdateres ukentlig og det er viktig at du følger med på eventuelle endringer som kan komme raskt og på kort varsel. Det gjelder også når du er på reisemålet.
For utfyllende informasjon, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge.

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon.

Under ser du en liste over steder vi anbefaler, og som tilbyr covid-19-test med attest. Du må selv stå for kostnaden. Husk at testen må være maks. 24 timer gammel ved avreise, og at du derfor sjekker at åpningstidene passer med din flyavgang.

PARGA
Dr S. Padiotis:
Telefon: +302864032450 
Mobil: +306944162261

NIDRI
Klinikken I-Assist  (telefon +302645093169)

 

PALEROS

Dr. Pappa Mimoza, address: Ioannou Kapodistria 17, Vonitsa

Mandag-Fredag 09:00-14:00

Tlf: 26430 23668 

Mobil: 6945308375