Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Myter & Elven Acheron

Vakker natur og spennende historie - utflukten lever virkelig opp til sitt navn.  Vi innleder dagen med å besøke landsbyen Glik, der elven Acheron, også kjent som Styx, renner ut. Ifølge den greske mytologien var det via Acheron at fergemannen Charon fraktet de dødes sjeler over til dødsriket Hades. De gamle grekerne var derfor nøye med å plassere en mynt under de avdødes tunge for å betale Charon. Ellers kunne sjelen vandre mellom liv og død i all evighet.

Elven er vakker og forfriskende og vannet er alltid krystallklart så fremt det ikke regner, og det blir muligheter for å vasse i elvekanten.

Det sies at det var her gudinnen Thetis døpte sin nyfødte sønn Akilles for å gjøre ham usårbar. I følge gresk mytologi ble ikke hælen som hun holdt ham dekket av vann, og da han som voksen ble truffet av en pil i hælen under krigen mot Troja, døde han som følge av dette.

Ta med deg gode sko som tåler vann og som sitter skikkelig. Du kan ev. kjøpe sko i Parga eller ved elven. Vannet i elven kan være kaldt enkelte steder, men når vi har gått et lite stykke kommer vi til varmere vann der vi tar et bad.

Velkommen til en reise gjennom vakker natur, gresk mytologi og Hellas mest kjente elv.

Entré
6€ entré til Necromantion.

Måltider og drikke:
Er ikke inkludert, men du kan kjøpe mat og snacks på turen. Det er mulig å kjøpe lunsj på tavernaen ved elvebredden.

Lurt å ta med:
Kamera og behagelige sko. Kontanter til lunsj o.l.

Tid:
Halvdagsutflukt, fra ca. kl. 09.00-15.30. Fredag.

Guideservice:
Engelsktalende guide.

Klær:
Foruten passende sko er det best å ha på seg shorts for å slippe å bli våt på klærne. Ta også med deg badetøy og håndkle hvis du ønsker å bade.

Øvrig:
Hvis du vil gå i elven må du ha badesandaler. Du får kjøpt dem i Parga og ved elven.

Pris:
Voksen 25€ / Barn 12,5€